Seminar
Hormonale stoornissen en menopauze

 

Sommige van deze processen zijn uitermate complex en maken meestal gebruik van negatieve terugkoppeling om het hormonaal evenwicht te bewaren. Veranderingen in de normale hormonale huishouding kunnen hierdoor met heel wat klachten in het lichaam, maar ook in de geest, gepaard gaan.

Dit symposium wil daarom een duidelijk wetenschappelijk overzicht bieden van essentiële hormonale processen en de functie van de hypothalamus en hypofyse in het bewaren van het hormonaal evenwicht. Hierbij zal de focus gelegd worden op verstoringen van deze systemen en hoe zij tot diverse pathologieën en klachten kunnen leiden, met extra aandacht voor menopauzale klachten zoals hot-flushes, nachtelijk zweten etc. Daarnaast worden ook de mogelijkheden van natuurlijke stoffen in de ondersteuning van hormonale evenwichten toegelicht vanuit een puur wetenschappelijke benadering.

Zaterdag 2 februari 2019
9:00 – 16:00 uur
Van der Valk Houten (Utrecht)


Organisatie door ReThink Foundation
Met ingang van 2019 worden de seminars van Nutriphyt Nederland georganiseerd door ReThink Foundation. U kunt zich voor dit seminar aanmelden via de website van ReThink:

AANMELDEN VOOR DIT SEMINAR ▸▸