7M: 7 meter… stay safe!

Fermentatiedrank vol met goede bacteriën en kruiden

Met 7M lever je een enorme diversiteit aan goedaardige bacteriën aan je darmen en spijsvertering. 7M is een fermentatieconcentraat met lactobacillen en biologische kruiden zoals venkel dat de darmwerking en spijsvertering ondersteunt*.

Inhoudsopgave
  • Wat is 7M?
  • Wat zijn de voordelen van 7M?
  • Fermentatie: oeroud en opnieuw populair!
  • 7M: bomvol goede bacteriën
  • Hoe wordt 7M geproduceerd?
  • Wat is de samenstelling van 7M?
  • Hoe kun je 7M gebruiken?
  • En wat betekent nu die 7 meter?
  • Meer lezen over fermentatie?

*gezondheidsclaim op basis van venkel in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Wat is 7M?

7M is een vloeibaar gefermenteerd concentraat boordevol goede bacteriën. Het vormt de basis voor een uniek probiotisch fermentatiedrankje vol gunstige bio-actieve stoffen met een volledig metabiotisch spectrum aan goedaardige melkzuurbacteriën en bifidobacteriën voor de inwendige mens. 7M kan worden aangelengd tot maar liefst 15 liter fermentatiedrank. Een flesje 7M van 300 milliliter geeft je dus één à twee maanden lang elke dag een glas vol levende natuur voor je dagelijkse balans en veerkracht. 7M is het resultaat van een zorgvuldig fermentatieproces van een uitgekiende selectie lactobacillen, bio-actieve kruiden en suikerrietmelasse.

Wat zijn de voordelen van 7M?

•  7M levert een enorme diversiteit aan goedaardige bacteriën;

•  7M bevat lokale biologische kruiden afgestemd op jouw ecosysteem

•  7M bevat wel 28 stammen actieve lactobacillen én bifidobacteriën

•  7M vormt de basis voor 15 liter fermentatiedrank

•  7M is te mengen met water of je favoriete drankje

•  7M voed je met de veerkracht van de natuur

•  7M is 100% biologisch gecertificeerd

•  7M bevat geen suiker, zuivel, gluten en alcohol

•  7M heeft een friszure en kruidige smaak

 

Fermentatie: oeroud en opnieuw populair!

Het fermenteren van voedsel als techniek om voedsel langer te kunnen bewaren, is oeroud en gebeurde al in het late stenen tijdperk. Fermentatie is niet alleen een bewaartechniek, maar zorgt er ook voor dat voedingsmiddelen veranderen van samenstelling, smaak en textuur met behulp van bacteriën, schimmels en gisten. Het is een natuurlijk en gezond proces met veel voordelen. Misschien wel 30 of 40% van wat we eten, is ontstaan door fermentatie. Denk bijvoorbeeld aan zuurkool, yoghurt, tofu of kaas, maar ook wijn, bier, koffie, thee en chocola zijn gefermenteerd.

Fermentatie doet echter nog meer. Het is vandaag de dag dan ook terecht opnieuw populair. Fermentatie verbetert namelijk de gezondheidswaarde van voedingsmiddelen. Fermentatie maakt voeding beter verteerbaar, waardoor de nutriënten makkelijker worden opgenomen door ons lichaam. Dit is gunstig voor de spijsvertering. De hulptroepen die tot slot ervoor hebben gezorgd dat voedingsmiddelen kunnen fermenteren, de gunstige bacteriën, zitten ook in het eindproduct. Eten we gefermenteerd voedsel, dan krijgen we naast goed toegankelijke nutriënten dus ook nog eens enorme hoeveelheden levende micro-organismen binnen. Tel uit je winst.

7M: bomvol goede bacteriën

Veel soorten voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten, peulvruchten, granen, vlees en vis, kunnen gefermenteerd worden. Tegenwoordig wordt fermentatie niet alleen toegepast op voedsel, maar ook op voedingsstoffen, bijvoorbeeld op vitaminen en kruiden. Net zoals bij gefermenteerde voedingsmiddelen geldt dat gefermenteerde supplementen ingrediënten bevatten die beter toegankelijk zijn voor opname door het lichaam. In probiotische formules kan fermentatie bovendien gebruikt zijn als techniek om een zo groot mogelijk aantal gunstige levende micro-organismen te verkrijgen. 7M blinkt uit in beide aspecten, het probiotisch fermentatieconcentraat bevat bio-actieve stoffen én zit bomvol goede bacteriën, namelijk lactobacillen en bifidobacteriën.

Hoe wordt 7M geproduceerd?

7M is het resultaat van een zorgvuldig fermentatieproces van gunstige micro-organismen, bio-actieve kruiden en suikerrietmelasse. In dit proces wordt een ecosysteem gecreëerd waarin goede bacteriën zich op een harmonieuze en symbiotische wijze kunnen ontwikkelen. De bacteriën verbruiken hierbij de rietsuikermelasse en biologische kruiden als voedingsbron en nemen steeds verder toe in aantal en in soort. Het hele proces wordt nauwgezet gecontroleerd en gecultiveerd tot er een optimaal breed spectrum aan gunstige stoffen is ontstaan.

7M wordt vervolgens niet verhit, bewerkt, geraffineerd of gevriesdroogd, waardoor het volledige metabiotische spectrum met lactobacillen, bifidobacteriën en plantenstoffen uit de melasse en kruiden, plus het hele moleculaire netwerk van het ecosysteem, beschikbaar blijft. De afzonderlijke organismen schermen zich tijdens het fermenteren af voor de lage pH, waardoor de overleving van de stammen na inname uitzonderlijk hoog is. Dit is gunstig voor het eindproduct omdat de bacteriën in 7M daardoor levend hun plaats van bestemming bereiken.

Wat is de samenstelling* van 7M?

7M is een zuiver product met 100% biologische actieve ingrediënten zonder onnodige toevoegingen. 7M bevat per dosering van 10 ml: water, biologisch kruidenmengsel (0,5%), bifidobacteriën, lactobacillen en zout (0,5% Quellsalz uit Portugal).

Voor het fermentatieproces is gebruik gemaakt van biologische suikerrietmelasse als voedingsbron voor de bacterieculturen. Na het fermentatieproces is er echter geen restsuiker meer aanwezig in het product. 7M bevat geen zuivel, alcohol, soja, gluten, suiker en zoetstoffen en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

*De exacte samenstelling kan hier teruggevonden worden.

Hoe kun je 7M gebruiken?

7M is een concentraat dat je vermengt met water. Je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete drankje gebruiken, zoals (tomaten)sap, ice tea, celery juice, een smoothie of gemberdrank. Uit een flesje haal je, afhankelijk van de dosering, tussen de 7,5 en 15 liter fermentatiedrank. Dat is voldoende voor dagelijks 1 glas gedurende één à twee maanden.

Dagdosering

Milde dosering → 5 ml
Normale dosering → 10 ml
Boost dosering → 30 ml

Gebruik je 7M voor het eerst? Dan kun je het beste beginnen met een milde dagelijkse dosering van 5 ml. Het is mogelijk dat je lichaam even moet wennen aan de goedaardige bacteriën en kruiden in 7M. Mogelijk worden je darmen bijvoorbeeld wat actiever en gaat je buik een beetje rommelen. Dat is echter geen enkel probleem en wordt als positief ervaren. Je kunt de dosering na enkele dagen verhogen naar 10 ml per dag. Een maximale dagdosering bedraagt 30 ml. Er zijn situaties denkbaar waarin je lichaam bijvoorbeeld wat extra ondersteuning kan gebruiken. Je kunt dan, na een goede opbouw, kortdurend deze boost dosering gebruiken. We raden aan deze dosering niet te overschrijden. Kantel het flesje altijd enkele malen voor gebruik. Je kunt het product tot twee maanden na opening in de koelkast bewaren.

En wat betekent nu die 7 meter?

De naam van dit product 7M is de afkorting van 7 meter. Wat heeft die 7 meter nu precies te maken met een probiotisch fermentatieconcentraat? Vrijwel alles. 7 meter komt namelijk zo ongeveer overeen met de gemiddelde lengte van twee belangrijke organen samen die we ‘voeden’ met dit product, onze dunne en dikke darm. 7M is hiernaar vernoemd. Deze twee spijsverteringsorganen huisvesten een groot deel van ons microbioom. Hoe we ons microbioom kunnen verrijken, heb je inmiddels gelezen. Dus ook al is 7 meter geen nieuwe maatregel om gezond te blijven, investeren in je persoonlijke 7 meter met 7M is toch bijzonder effectief. En om nog even in de terminologie van deze tijd te blijven, laat ‘sociale afstand’ vooral geen factor zijn voor de inwoners van jouw persoonlijke 7 meter. Zet de deur gerust open en verwelkom elke dag een glas bomvol nieuwe en ongelimiteerde goede bacteriën. Dat mag zelfs na 21.00 uur.

Meer lezen over fermentatie?

Op de website van ReThink Foundation vind je een uitgebreid artikel over fermentatie. ReThink Foundation heeft als missie bij te dragen aan bewustzijn over gezondheid. ReThink organiseert seminars en evenementen en brengt kennis over fysiologie en gezondheid bijeen van onderzoekers, instituten en (para)medische professionals.